Telefoner til børnehjemmet

Som jeg tidligere har skrevet på sociale medier, så samler jeg ældre elektronik, herunder telefoner, computere, headset og lign. ind til børnene på børnehjemmet. En del af børnene begynder så småt at nærme sig en alder, hvor er i de seneste klassetrin i folkeskolen eller skal starte på gymnasiet. Det kræver som oftest, at de har en tablet, computer eller telefon til deres skolearbejde  👩🏾‍💻 in

Alt det vi smider væk i Vesten er af stor værdi for dem, så ligemeget om du har et gammelt headset eller en nokia 3310, så kan du være med til at gøre en forskel. Det er teknologi, som stadig et værdifuldt for dem, da de slet ikke er på det teknologiske niveau endnu, som vi er i Vesten. Man kan ikke rigtig købe nyt it udstyr dernede, så det man kan købe på markeder er alligevel brugt udstyr fra Vesten.

Den seneste tid har jeg modtaget 26 mobiltelefoner med opladere og headset! Kæmpe tak til mine svigerforældre, og til Alexander, IT-chef i Bjarke Ingels Group.

I er med til at gøre en kæmpe forskel for en masse fattige børn i Afrika. Jeg sender det afsted til Afrika til sommer, når min samarbejdspartner, Mia, tager afsted (forhåbentlig).

Indtil da – hvis I har noget gammelt IT udstyr liggende, så ræk endelig ud, jeg aftager med kyshånd og sørger for, at det bliver sendt videre og får nyt liv.

Sensommerens høst

I august måned sendte vi i Empower Children Association 4000 kr. afsted, sammen med Mia Johnsen, en af vores tætte partnere, som også laver projekter på børnehjemmet i Tanzania. Vi lagde 2000 kr. hver, som skulle gå til at børnehjemmet kunne høste ris til efterårets aftensmåltider på børnehjemmet.

I august fik vi tilsendt billeder af hvordan de på børnehjemmets større børn pløjer marken og sår risene, så de kan vokse i regnsæsonen, som går ca. fra august til oktober.

Forleden dag modtog vi et billede af marken, der vokser i fuldt flor og vil bidrage til at børnene får ris i løbet af efteråret.

Tusind tak for jeres økonomiske støtte – I gør en kæmpe forskel for børnene på børnehjemmet i Moshi, Tanzania.

Forandring fryder

Jambo alle sammen!
Som I har kunne følge med i på vores sociale medier, er der virkelig sket mange store ændringer på børnehjemmet den seneste uges tid.

Her er vi med den sødeste pige, Sharooni

Her har I et overblik over, hvordan børnehjemmet så ud før og efter vores igangsatte projekter.

D. 25. februar startede vi på at lave et stabilt stativ til deres vandtank, da det eksisterende var fuldstændig faldefærdigt og rustent – vi vil endda kalde det livsfarligt at begynde at klatre op på det, som billederne viser:

Også elektricitet blev der hurtigt sat op på pigeværelserne – nu kan de alle smukkesere sig uden problemer. I kan tro, pigerne var overlykkelige, da de kom hjem fra skole og opdagede, at der var kommet lys på deres værelse 😀

Elektrikeren kigger på el for at give et tilbud

Lige siden 2015, og hvis ikke længere, har gaten til børnehjemmet bestået af en slags tremmeport, som mest af alt lignede fængslestremmer. Nu har de fået landsbyens flotteste port!!
Denne skal holde uvelkomne gæster ude og derved højne sikkerheden på børnehjemmet.


Det mest omfattende projekt er dog ydermurene på børnehjemmet… alt det gamle maling er blevet revet af, murene er blevet spartlet på ny og har fået ny flot lilla farve. På mandag har vi hyret en maler til at male forskellige motiver, som skal glæde børnene og udvikle deres engelsk.

Det er kun første lag. I morgen kommer det andet lag på.

Dette er nogle af de projekter, som vi har haft gang i på det seneste. Vi er stadig i gang med en masse og vil opdatere jer løbende på det hele.

😃

Kærlig hilsen,

Sara & Mia

Mia her! En lille opdatering fra mine første uger her…

Hej alle sammen!

Jeg beklager stilheden hernede fra Tanzania.. desværre har jeg været slemt ramt af sygdom og højre hånd er i gips 🤒Derudover har jeg haft ni familiemedlemmer med hernede i Moshi, som nu er rejst hjem til regnfulde Danmark igen. Nu kan I tro, at der er meget, jeg vil opdatere jer om!! 🌍🍀

I forrige uge havde jeg hele min familie med ude på børnehjemmet, hvor formiddagen var blevet brugt på at tilberede lækker velkomstsmad til os; pilau, kylling, pomfritter, salat, frugt og sodavand. Der blev holdt taler for os, og børnene havde endda også lavet en sang og dans for os. Det var så rørende, og der kom da vidst også er par tårer frem hos flere af os 😭☺️
Som nogle af jer sikkert ved, fik vi sponsoreret en masse tøj fra Folkekirkens Nødhjælps lager i Århus og Frelsens Hær i Esbjerg. Vi har også modtaget en masse fra private og selv doneret tøj, smykker, mobiler og legetøj til børnene. Alt det havde vi rullet og pakket i ni kufferter á ca. 18 kg pr kuffert, som vi tog med denne dag. Sikke en begejstring!! Dog besluttede vi kun at pakke et par af dem op, fordi der var så meget. Der bliver sjældent købt nyt tøj til børnene, så dette var jo som juleaften gange 100! 👚👗👞👕👏🏼🙏🏼

En af dagene tog min famile og jeg 48 børn fra børnehjemmet og landsbyen med ud til YMCA Swimmingpool, hvor vi plaskede rundt hele dagen. Jeg har flere gange haft dem med derhen, og de er altid så gode til at hjælpe hinanden med at få en svømmetur, idet ikke alle selv kan svømme. Selv havde jeg og min familie også gerne to til fire børn hængende om halsen, frem og tilbage i poolen og 10-20-30 legede vi også 🌊🏊🏽‍♀️ Selvom det var hårdt og udmattende, overtog glæden alt 🥰 Herefter spise vi chips na kuku og fik sodavand og vand til. Alt blev spist op!, dette var luksus mad for dem, da de er vant til bønner og ugali hver dag.
Sikke mange smil og megen latter denne dag gav alle børnene!! Tusind tak til jer der har været med til at bidrage til denne fantastiske dag, hvor børnene har fået lov til at være børn. Jeg ville ønske, I selv kunne opleve glæden 😍🙏🏼

De kærligste hilsner fra varme og solrige Tanzania☀️☀️☀️

Mia

Der hækles på livet løs for børnene i Tanzania

En af Mias venners mor bruger sin fritid på at hækle til fordel for børnene på Newlands børnehjem. Hun sælger de mange flotte værker i gruppen Støt Tanzania på Facebook .

Der er både penalhuse, vatrondeller, kurve, forskellige dyr, grydelapper, suttekæder og meget andet. Hvis du selv har nogle idéer, klarer Jane også snildt dem! 😀 Alle de penge Jane får samlet ind, ved at sælge hendes hæklede værker, går helt ubeskåret til opretholdelse af den mark, Mia og Janes søn finansierede til børnehjemmet i 2017.

Hop ind forbi hendes gruppe og anmod om medlemskab, så kan du se, om der skulle være noget for dig. Jane bor på Falster, men er fleksibel og sender også gerne.

Det er med glæde at vi kan meddele at Mia Johnsen nu er en del af Empower Children Association

Byd rigtig hjertelig velkommen til Mia 🤗

Vi er utrolig stolte af at kunne præsentere Mia som en ny del af Empower Children Association!

Mia har arbejdet med frivilligt arbejde i mange år, specielt i Afrika. Hun har besøgt børnehjemmet/skolen (Newlands orphanage) i Tanzania flere gange, kender mange af børnene, og gjort et kæmpe stykke arbejde der siden 2015. Tidligere har hun haft sit eget projekt, hvor hun har samlet penge ind til skolen/børnehjemmet, men har, til vores store glæde, nu valgt at blive en del af os, for forhåbentlig at kunne skabe en masse synergier og skalere vores nuværende set-up. Hun har utrolig meget erfaring, som vi er glade for, at hun vil bidrage med.

Vi er sikre på, at det bliver et fantastisk samarbejde.

Kærligst,

Sara & Jesper

Farvel for denne gang, Tanzania

Jeg kommer til at savne hende her helt vildt <3

Sagde det sidste farvel i går 🙁

 

Hun elsker heldigvis at få taget billeder, hehe

 

Et sidste farvel til de mindste

IMG_1734.jpg

En sidste opdatering på projekterne

IMG_1742.jpg

VVS manden har fixet 3 bade og 3 toiletter for hvad der svarer til ca 3500 kr, han er dog kun halvt færdig

IMG_1682.jpg

IMG_1839.jpg

Det har kostet ca 4500 kr at ind købe jern og arbejdskraft til at lave stole, borde og tavle til klasselokalet. Stolene og tavlen er færdig, men bordene mangler stadig

IMG_1739.jpg

For ca 500 kr. har kaninerne fået hver deres bur og jeg har lært børnene og de voksne op i hvordan de skal passes. Derudover har jeg købt 50 kg kaninfoder (de fik ikke ordentligt foder før)

IMG_1695.jpgIMG_1696.jpg

Børnehjemmet har fået mad til en måned, her ses bl.a. 100 kg majsmel, hvilket jeg har brugt resterende 1500 kr på.

Et sidste farvel til et smukt land og nogle søde medarbejdere på hostellet

IMG_1846.jpg

IMG_1848.JPG

Jeg vil savne dig til vi ses igen <3

Tak for Jeres støtte – jeg er dybt taknemmelig.

Kram Sara

Levering af briller…

Min mor har været så sød at købe og samle briller i et år, fordi hun havde en ide om, at de gamle mennesker hernede ikke kan se og ikke har råd til briller.

Så i går aftes tog jeg med Winny og Yusuf ud til et plejehjem for at aflevere brillerne

IMG_8861.JPG

Vi tog hen til et sted som hedder Langoni Wazee home

IMG_1355.JPG

IMG_1654.JPG

Desværre var medarbejderne gået for i dag, så jeg fik ikke afleveret brillerne, men må tage tilbage igen i dag.

De gamle fattige mennesker må altså passe sig selv om aftenen og natten 🙁 Det var virkelig hårdt, at se hvor usselt de bor og hvor lidt hjælp de får. Det påvirkede mig rigtig meget.

IMG_1103.JPGIMG_9240.JPG

Vi skrives ved – møzzer

En hård dag…

I går have jeg en virkelig hårdt dag, jeg var rigtig ked af det, jeg følte mig ensom og alene, samtidig med, at jeg jeg have ondt i hele kroppen og havde malaria symptomer. Jeg fik heldigvis facetimet med familie og veninder, hvilket hjalp på humøret <3

Jeg har det heldigvis lidt bedre i dag, jeg mangler stadig at købe en masse mad til børnehjemmet, så jeg har ikke tid til at ligge syg. I ag vil jeg bare gerne have overstået indkøbene og tjekke op på hvor langt håndværkerne er med projekterne, så jeg kan slappe af i aften.

Update på projekterne

Her er indkøbt jern til stole og borde, som smedene er i gang med at lave

IMG_2236.JPG

IMG_3760.JPG

Der er blevet bygget endnu en vandbrønd på skolen som ligger op ad børnehjemmetIMG_4531.JPGIMG_2028.JPG

Derudover er der sat en tavle op, nu skal den males sort og væggen skal vaskes ren

IMG_9158.JPG

IMG_4079.JPG

De sviner helt sindsygt, når de arbejder hernede, det generer virkelig min OCD og perfektionisme!

Vi skrives ved – MØS

Joysee time <3

I weekenden havde jeg som sagt besøg af Joysee og det var virkelig en fornøjelse, men også helt vildt hårdt! Dels fordi hun var helt vildt oppe at køre og fordi hun samtidig ikke er vant til en stor by, så hun var meget bange for mange ting. Men alt i alt, så var det helt vildt sjovt og hyggeligt og hun er bare det mest charmerende og kærlige lille væsen <3

IMG_4235

Vi tog over på en legeplads, og lige da vi ankom stod hun 5 minutter o kiggede på mig, fordi hun ikke vidste hvad det var vi stod foran. Så jeg måtte vise hende det hele og selvom hun var meget bange fik vi rutsjet og cyklet og klatret.

IMG_5421

Da vi kom tilbage til hostellet kiggede jeg væk i 5 minutter og der havde hun allerede nået at finde min makeup og smøre det i hele ansigtet, for at løbe ud til personalet og vise sig frem.

 

IMG_7585IMG_0349

Personalet på hostellet var selvfølgelig helt vilde med hende, her kysser hun kokken og manageren

Hun var svært begejstret for maden, og det at hun selv kunne vælge var helt vildt for hende

 

 

Jeg savner hende allerede – selvom det var rart at få lidt fred til at slappe af 🙂

Vi skrives ved – møsser