Telefoner til børnehjemmet

Som jeg tidligere har skrevet på sociale medier, så samler jeg ældre elektronik, herunder telefoner, computere, headset og lign. ind til børnene på børnehjemmet. En del af børnene begynder så småt at nærme sig en alder, hvor er i de seneste klassetrin i folkeskolen eller skal starte på gymnasiet. Det kræver som oftest, at de har en tablet, computer eller telefon til deres skolearbejde  👩🏾‍💻 in

Alt det vi smider væk i Vesten er af stor værdi for dem, så ligemeget om du har et gammelt headset eller en nokia 3310, så kan du være med til at gøre en forskel. Det er teknologi, som stadig et værdifuldt for dem, da de slet ikke er på det teknologiske niveau endnu, som vi er i Vesten. Man kan ikke rigtig købe nyt it udstyr dernede, så det man kan købe på markeder er alligevel brugt udstyr fra Vesten.

Den seneste tid har jeg modtaget 26 mobiltelefoner med opladere og headset! Kæmpe tak til mine svigerforældre, og til Alexander, IT-chef i Bjarke Ingels Group.

I er med til at gøre en kæmpe forskel for en masse fattige børn i Afrika. Jeg sender det afsted til Afrika til sommer, når min samarbejdspartner, Mia, tager afsted (forhåbentlig).

Indtil da – hvis I har noget gammelt IT udstyr liggende, så ræk endelig ud, jeg aftager med kyshånd og sørger for, at det bliver sendt videre og får nyt liv.

Sensommerens høst

I august måned sendte vi i Empower Children Association 4000 kr. afsted, sammen med Mia Johnsen, en af vores tætte partnere, som også laver projekter på børnehjemmet i Tanzania. Vi lagde 2000 kr. hver, som skulle gå til at børnehjemmet kunne høste ris til efterårets aftensmåltider på børnehjemmet.

I august fik vi tilsendt billeder af hvordan de på børnehjemmets større børn pløjer marken og sår risene, så de kan vokse i regnsæsonen, som går ca. fra august til oktober.

Forleden dag modtog vi et billede af marken, der vokser i fuldt flor og vil bidrage til at børnene får ris i løbet af efteråret.

Tusind tak for jeres økonomiske støtte – I gør en kæmpe forskel for børnene på børnehjemmet i Moshi, Tanzania.

Mia her! En lille opdatering fra mine første uger her…

Hej alle sammen!

Jeg beklager stilheden hernede fra Tanzania.. desværre har jeg været slemt ramt af sygdom og højre hånd er i gips 🤒Derudover har jeg haft ni familiemedlemmer med hernede i Moshi, som nu er rejst hjem til regnfulde Danmark igen. Nu kan I tro, at der er meget, jeg vil opdatere jer om!! 🌍🍀

I forrige uge havde jeg hele min familie med ude på børnehjemmet, hvor formiddagen var blevet brugt på at tilberede lækker velkomstsmad til os; pilau, kylling, pomfritter, salat, frugt og sodavand. Der blev holdt taler for os, og børnene havde endda også lavet en sang og dans for os. Det var så rørende, og der kom da vidst også er par tårer frem hos flere af os 😭☺️
Som nogle af jer sikkert ved, fik vi sponsoreret en masse tøj fra Folkekirkens Nødhjælps lager i Århus og Frelsens Hær i Esbjerg. Vi har også modtaget en masse fra private og selv doneret tøj, smykker, mobiler og legetøj til børnene. Alt det havde vi rullet og pakket i ni kufferter á ca. 18 kg pr kuffert, som vi tog med denne dag. Sikke en begejstring!! Dog besluttede vi kun at pakke et par af dem op, fordi der var så meget. Der bliver sjældent købt nyt tøj til børnene, så dette var jo som juleaften gange 100! 👚👗👞👕👏🏼🙏🏼

En af dagene tog min famile og jeg 48 børn fra børnehjemmet og landsbyen med ud til YMCA Swimmingpool, hvor vi plaskede rundt hele dagen. Jeg har flere gange haft dem med derhen, og de er altid så gode til at hjælpe hinanden med at få en svømmetur, idet ikke alle selv kan svømme. Selv havde jeg og min familie også gerne to til fire børn hængende om halsen, frem og tilbage i poolen og 10-20-30 legede vi også 🌊🏊🏽‍♀️ Selvom det var hårdt og udmattende, overtog glæden alt 🥰 Herefter spise vi chips na kuku og fik sodavand og vand til. Alt blev spist op!, dette var luksus mad for dem, da de er vant til bønner og ugali hver dag.
Sikke mange smil og megen latter denne dag gav alle børnene!! Tusind tak til jer der har været med til at bidrage til denne fantastiske dag, hvor børnene har fået lov til at være børn. Jeg ville ønske, I selv kunne opleve glæden 😍🙏🏼

De kærligste hilsner fra varme og solrige Tanzania☀️☀️☀️

Mia

Det er med glæde at vi kan meddele at Mia Johnsen nu er en del af Empower Children Association

Byd rigtig hjertelig velkommen til Mia 🤗

Vi er utrolig stolte af at kunne præsentere Mia som en ny del af Empower Children Association!

Mia har arbejdet med frivilligt arbejde i mange år, specielt i Afrika. Hun har besøgt børnehjemmet/skolen (Newlands orphanage) i Tanzania flere gange, kender mange af børnene, og gjort et kæmpe stykke arbejde der siden 2015. Tidligere har hun haft sit eget projekt, hvor hun har samlet penge ind til skolen/børnehjemmet, men har, til vores store glæde, nu valgt at blive en del af os, for forhåbentlig at kunne skabe en masse synergier og skalere vores nuværende set-up. Hun har utrolig meget erfaring, som vi er glade for, at hun vil bidrage med.

Vi er sikre på, at det bliver et fantastisk samarbejde.

Kærligst,

Sara & Jesper

Mandag morgen…

Billeder fra Moshi i morges fra jeg forlod hostellet til jeg ankom i landsbyen kl 9.00:
IMG_1104.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1110.jpg

IMG_1103.jpg

IMG_1100.jpg

IMG_1116.jpg

IMG_1145.jpg

IMG_1146.jpg

 

 

Humør i top!

Det er jo ingen hemmelighed, at min lange rejse og mistede baggage har påvirket mit humør en smule. Men jeg har heldigvis mødt AC, som også bor på mit Hostel, hun tjekker dog ud i morgen, men det skulle ikke sætte en stopper for, at vi skulle hygge os lidt her til aften!

Så vi gik en tur ned til train tracks, den gamle tog station, hvorfra man kan se Kilimanjaro (når det ikke er total overskyet, som i dag). Vi mødte derudover, Andrew, som har startet sit eget Kilimanjaro bjergbestigningfirma. Pisse sejt! De fleste der ejer bjergbestigningfirmaerne hernede er hvide mænd, så det er mega sejt, at han tør satse det hele og tro på sit projekt. Jeg skal helst sikkert bestige Kilimanjaro med hans firma og ham, som guide næste gang jeg er i Tanzania.

http://pacemakeradventures.com/

IMG_1077.jpgIMG_1065.jpgIMG_1074.jpg

IMG_1061.jpg

Jeg har brugt det meste af dagen på, at anskaffe ting jeg mangler, såsom sæbe og en hårbørste. Den eneste hårbørste jeg kunne opstøve i hele Moshi var denne:IMG_1053.jpg

Kombinationen af minibørsten og hårshampoo/conditioner til afrohår (hvilket er det eneste man kan få her), har resulteret i at jeg har hvad der muligvis er mine værste hår dage i mands minde. Mit hår er blevet helt ekstremt kæmpestort, selvom det måske ikke ser sådan ud på billedet 🙂

IMG_1091.jpg

MØS fra mig…

En hektisk start…

Sikken en start! Det har indtil videre været en tur til Afrika, som har taget mere end 30 timer.

Jeg skulle egentlig have fløjet fredag kl 18 fra Kastrup til Arlanda i Stockholm, hvor mit connecting flight mod Afrika ville afgå fra. Men flyet til Sverige blev forsinket 2 timer, så jeg nåede derfor ikke min afgang. Jeg endte med, at stå i SAS resolution center en del tid, for at høre hvad der så skulle ske. Der mødte jeg fire danske mænd, to unge og to ældre. De skulle alle ned og bestige Kilimanjaro, så de havde også misset same fly til Afrika, som jeg. Vi alle fem fik så billetter til at checke ind på et hotel nær lufthavnen, så vi kunne sove lidt inden vores næste flyafgang kl 5.30 næste morgen. Så jeg nåede lige at få 4 timers søvn inden jeg skulle op kl 4 og spise morgenmad og med bus til Arlanda, Stockholm igen. Heldigvis er de to unge fyre fra Aarhus helt vildt søde, de kom op og vækkede mig kl 4 for at sørge for, at jeg kom med og vi har fulgtes til lufthavnen og hængt sammen siden. Ved ikke hvad jeg skulle gøre, hvis jeg ikke havde mødt dem!

Der var de jo 🙂

IMG_1040.jpgIMG_1033.jpg

Vi blev så ombooket på et fly fra Stockholm til Amsterdam til Kilimanjaro, men der var en mand der faldt om på flyet, så vi var nødt til at mellemlande i Athen, så han kunne komme på hospitalet. Men jeg sad heldigvis og havde det rimelig nice i min sovepose. Hvis der var en ting jeg lærte i militæret, så var det: HUSK AT GØRE DET LÆKKERT FOR DIG SELV. Så jeg har altid sovepose og flypølse (puden) med. 

IMG_1036.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi sad næsten 4 timer stille i flyet, vi måtte ikke gå ud. Det var forfærdeligt. Jeg var nede hos Aarhusianerne i den anden ende af flyet med slik, og vi har hyggede er par timer i flyet med træning på meget lidt plads. Jeg kan stadig ikke ane forskel på hvornår mit ben bliver til fod, fordi jeg er mere hævet i kroppen end en gravid kvinde. 

Jeg var helt vildt bange for, at skulle lande i nat.  Det er ikke særlig sikkert i Afrika efter mørkets frembrud, men som Michael (den ene Aarhusianer) sagde, du har jo os!
Og ja, det ved jeg heller ikke hvad jeg skulle gøre uden 🙂

Jeg ankom til mit hostel i nat kl 3, de havde så “glemt” min booking, så jeg måtte over på et andet hostel overfor, hvor jeg blev indlogeret på drengeværelse uden lås og ja generelt set virkelig slum og skummelt. Jeg sov 1 time i nat, jeg var helt afsindigt nervøs og havde ondt i maven. Nu er jeg heldigvis kommet over på det andet hostel og det virker meget mere sikkert. Så jeg har lidt mere ro på. Især fordi jeg nu sidder og får morgenmad og blogger. Det føles næsten som Danmark 🙂

IMG_1051.jpg

Nå, jeg vil løbe ud og mødes med Aarhusianerne og nyde resten af søndagen.

Glæder mig til i morgen, hvor jeg skal ud på børnehjemmet, opdatering følger!

MØS

Min Joysee (sidste indlæg i denne omgang) … My Joysee (last post in this round)

IMG_8176

Som mange af mine nærmeste ved, så blev jeg meget vild med en fantastisk lille skabning ved navn Joysee. Hun er en lille pige, albino, som boede i landsbyen New Land som jeg var frivillig i. Hun kommer af en fattig familie, og gik på skolen.
Hendes mor er 18 år og blev voldtaget som 14 årig. Derfor kender Joysee ikke sin far, og hun bor til hverdag how sine bedsteforældre, fordi hende mor er lidt speciel i hovedet. Jeg faldt straks for hende fordi hun er en lille bandit. Hun er så genert og fjollet, og samtidig den fødte stand-up komiker.
Der er ikke grænser for sjove ansigter og små optrædener hun kunne finde på at lave.
Samtidig kunne hun simpelthen bare blive så genert og rød i hovedet over ingenting.

Jeg ville sådan ønske at jeg kunne tage hende med til Danmark, men da det ikke var muligt besluttede jeg mig for at sponsorere hendes skolegang.

Jeg var 3 gange ovre på en engelsk boarding school for at beslutte mig om det skulle være der, og efter et møde med ejeren og en masse rundture og snakke med eleverne besluttede jeg mig.

Jeg betalte så en portion penge for indmeldelse og en hel masse ting hun skal bruge (kuffert, uniform, personlige pleje sager mv.). Derefter starter hun i Januar hvor jeg vil betale den første rate af penge.

Jeg glæder mig helt ubeskriveligt til at besøge hende igen og følge hendes rejse.
Jeg tænker på hende hver dag, hun er min lille engel <3

Dette bliver min sidste post for denne gang, jeg vender stærkt tilbage når jeg skal rejse igen!!
//

As many of my closest friends and family know, I met a fantastic little creature named Joysee in Africa. She’s a little girl, albino, who lived in the village of New Land where I volunteered. She comes from a poor family, and went to the school in which I volunteered.
Her mother is 18 years old and was raped at 14. So Joysee does not know her father. She lives ewith her grandparents, because her mother is  mentally disturbed. I fell in love with her because she’s a little comic. She is so shy and silly, and at the same time a little stand-up comedian.
There are no limits to how many funny faces and sketches she would do.
At the same time, she could just be so shy and blush over nothing.
I  wish that I could take her to Denmark, but since that was not possible, I decided to sponsor her schooling.

I visited an English boarding school 3 times to decide whether it was the right place for her, and after a meeting with the owner and a lot of tours and talk with students, I decided, yes.

I paid as an amount of money for registration and a whole lot of things she needs (suitcase, uniform, personal care matters, etc.). She starts in January where I will pay the first semester fee.

I look so much forward to visit her again and follow her journey.
I think of her every day, she’s my little angel <3

This is gonna be my last post in this round. I will be back, when I will be ravelling the next time!!

IMG_7699IMG_7726IMG_7728IMG_8116IMG_8121IMG_8146IMG_7691IMG_7237IMG_8184IMG_7238

Halløj igen… Hi there!!

Pew, jeg ved godt det er ved at være et stykke tid siden jeg har opdateret, men jeg havde simpelthen så travlt i ugen op til hjemrejse. Nu er jeg nemlig hjemme i Danmark igen 🙂
I skal dog ikke snydes for hvad der skete i den sidste tid inden afrejse.
Jeg havde nemlig nogle pengene tilbage, fordi min bedstemor havde været så sød at samle ind ude i ældreområdet som hun bor i. Derfor holdt jeg et stort gilde/filmaften på børnehjemmet, hvor jeg sov derude.
Jeg startede dagen med at gå ned i landsbyen, sammen med lærer Ester og en del af børnene for at købe kød, ris, grønt osv.
//
Pew, I know it’s been a while since I’ve updated the blog, but I’ve been so busy during the last week. Right now, I’m home in Denmark again 🙂
However, you guys will not be cheated on hearing what happened the last week before leaving.
Because my grandmother had been so sweet to collect money out in the area where she lives in the beginning of my stay, I had for some money left. Therefore, I held a great feast / movie night at the orphanage, and I also slept out there.
My day started with going down in the village, along with teacher Ester and some of the children to buy meat, rice, vegetables etc.

 

IMG_7770IMG_7775IMG_7779IMG_7777IMG_7780IMG_7764Som man kan se er forholdene ret primitive, og det kød var da også fyldt med fluer og andet lækkert. Godt man ikke er sart 😉
//
As you can see, conditions are quite primitive, and the meat was also filled with flies and other delicious stuff. It’s good that I’m not sensitive;)

Børnene blev dog glade da de fik mad, slik og sodavand. De blev især glade da filmen kom på!
//
However, the kids got their sodas, food and candy and they were happy. Especially when we put on the movie!

IMG_7983IMG_7984IMG_7985IMG_7986IMG_7981IMG_7982IMG_7992