Newlands nursery school and orphanage

Så denne post kommer til at handle om det sted hvor jeg er frivillig.
Dagen starter med, at jeg tager en Dalla Dalla (en gammel rusten mini van hvor man sidder 30 menesker på skødet af hinanden) hver morgen kl kvart i 8 fra hostellet jeg bor på og ud til landsbyen hvor skolen ligger.
Derefter underviser forskellige klasser  indtil kl 12. Herunder er det den mindste klasse, som svarer til 0.klasse i Danmark.

Børnene er her samlet fordi det er tid til frokost, og Ester, som er overlærer, og får dem sat på plads med sin pind. De er meget glade for pinde i Afrika.
Herefter får de en lille kop majsgrød. Stort set alle børnene har kæmpe maver, fordi de er underernærede og stort set lever af ren kulhydrat, fordi kød og proteiner er for dyrt at købe for deres familier. De fleste børn kommer fra fattige familier, men mange er også forældreløse.

Efter kl 12 går jeg ind ved siden af, som er på børnehjemmet. Her bor forældreløse børn som er fundet på gaden eller blevet udstødt af familien. Nogle af dem har HIV, og det er ikke altid at børnehjemmet har råd til deres medicin. Det er frygtelig syndt. Trods deres sygdom er de dog stadig livlige og de bliver så glade når de får er kys og et kram. IMG_6773

Drengen herover er Jackie, en af de drenge som er okay til engelsk. De taler Swahili hernede og ingen kan engelsk, så når man møder en lille dreng der kan lidt engelsk er det overraskende. Han er simpelthen det mest givende og omsorgsfulde lille væsen på trods af at han ingenting har. Her på billedet spiser han ugali, som er en tyk majsgrød, der er udbredt hernede. Det er det måltid, som børnene stort set får. Det er majsmel og vand. Der er stort set ingen næring i, men det er billigt.

IMG_6778.jpg

Sharoni på billedet herover en en lille forældreløs pige. Hun er en rigtig lille fræk charmetrold, med masser af krudt i numsen.

Jeg har jo indsamlet penge via en crowdfund til newlands nursery school, og er så taknemmelig for de mange bidrag. Efter at være kommet herned er jeg nærmest i chok over hvor fattig skolen og børnehjemmet er, så jeg er så glad for at jeg har muligheden for at købe noget til dem. Jeg skal tale med William (ham der styrer skolen og børnehjemmet) i næste uge om hvad han mener børnene har brug for. HAn skal hjælpe mig med at købe tingene, da jeg ellers får jeg musungu prices. Musungu er ordet man bruger om hvide. Og musungus hernede betaler seriøst overpris for alt.

Nå, det var alt for i dag. Jeg opdaterer snart igen! 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *