En af de lange ;)

Jeg ved næsten ikke hvor jeg skal starte. Der er sket så meget, og mange af tingene er noget jeg gerne vil dele. Så jeg tror, at jeg deler denne blogpost op i tre emner.

Først vil jeg rigtig gerne fortælle om de projekter jeg har igangsat via pengene fra crowdfund.

Dernæst vil jeg gerne fortælle Jer om James og til slut omkring projekt kanin!

Hold nu op, det lyder godt nok spændende hva 😉 Jeg kan godt forstå I glæder Jer, hehe.

Crowfund continued…

Jeg har jo allerede indviet Jer en smule i hvilke ting, som børnehjemmet havde brug for tidligere, men nu har jeg altså lavet et budget og igangsat alle projekterne. Jeg har lige siddet og lavet regnskab, det er svært at holde styr på økonomien, når man skal bruge over 3.000.000 Tanzanianske shillings, som kun kan hæves her i landet, med et maximum på 400.000 om dagen. Så skal alt deles op, og de forskellige håndværkere og materialister skal have delbetalinger, som jeg holder strengt styr på, så jeg ikke bliver snydt. Man o far synes jeg det går godt, og alle jeg har mødt har været rigtig ærlige. Mange af håndværkerne i landsbyen er bare lykkelige over, at de får lov til at arbejde på børnehjemmet og tjene nogle penge. I en fattig landsby er det ikke så tit at folk har brug for håndværkere. Renovation af hus står nederst på listen over to-do’s, når man kæmper for sin føde dagligt.
Anyways…
Jeg har valgt at bruge pengene på:

  1. Totalrenovere 3 toiletter og 2 bade på børnehjemmet
  2. Bestille stole og borde, samt tavle til et af klasselokaler, hvor børnene sidder på gulvet (der er en lille skole tilknyttet børnehjemmet, hvor børnene går i skole om dagen
  3. Købe mad til den næste måned til børnehjemmet

Det vil sige, at det ikke bliver i denne omgang at jeg køber undertøj og hygiejne, dels fordi jeg selv har haft to kufferter med, med over 70 tandsbørster og 30 tuber tandpasta (tak, mor) og en del undertøj, strømpebukser, sko osv., som I kan se lidt af her

IMG_1201.jpg

På vej i Tuk Tuk med alt tøjet

IMG_1261.jpg

Derudover, så havde jeg håbet, at jeg ville have råd til, at støtte deres lille landbrugsprojekt, hvor de vil bygge en lille gård til nogle geder, kaniner og høns, så de kan blive selvforsynende. De vil sælge æggene og kødet, så de har råd til at købe mad (majsmel, bønner osv), som er billigt. Men det er for risky for mig, at støtte pt., dels fordi jeg ikke har råd til hele projektet, som koster omkring 15.000 kr., og også fordi de skal læres op i at passe dyrene og der vil komme dyrelægeregninger og faste udgifter til føde mv., det er lidt mere kompliceret end som så og jeg ville skulle blive her lidt længere, hvis jeg skulle hjælpe med, at få det op, at køre.

Så det er mit ræsonnement bag valget af prioriteringen af pengene!
Her kan I se en del af mit regnskab

IMG_1512.jpg

Jeg har i dag betalt halvdelen af pengene til smeden, der skal lave stole og borde, han så ret sur ud, men han fik sine penge

IMG_1282.jpg

IMG_1283.jpg

Og toilet VVS manden er i fuld gang med handsker på og det hele, som I kan se på hans outfit er sikkerhed på arbejdspladsen ikke 1. prioritet hernede 😉

IMG_1355.jpg

Forresten.. De har lidt høns og kaniner på børnehjemmet, men det er virkelig et lille sted og det er noget værre dyreplageri! Så jeg har brugt lidt af mine egne penge i dag på, at købe kål og gulerødder til kaninerne og har lidt en plan for, hvordan de skal få det bedre. I skal møde James, som er en af de “voksne” på børnehjemmet, han er 25 år og har ingen rigtig familie, men er på børnehjemmet for, at lære børnene Engelsk og matematik. Han er overraskende god til Engelsk. Han ejer ingenting, men har en kæmpe drøm om at læse til Pharmaceut. Han venter på en sponsor. Det koster ca. 6000 kr., at gå på universitetet om året, og det tager vist 3 år at blive Pharmaceut, jeg drømmer virkelig om, at give ham den uddannelse, han er så standhaftig og godhjertet og selvom chancen for et sponsorat er så minimal, næsten lig 0, holder han stærkt fast i sin drøm og tror på den.

Imens han venter på et mirakel, har han gjort det til sin pligt, at varetage kaninerne. Han er så glad for sit ansvar og han vil rigtig gerne have at de får det bedre, han ved godt det er dyreplageri ( i modsætning til alle andre hernede, der behandler mindre godt).
Så i dag har vi gennemgået en helt masse (jeg er jo selvudnævnt kaninekspert, efter at ahve haft så mange igennem min opvækst :p) om hvad kaniner spiser, han har nemlig givet dem bananer. Ikke ligefrem den bedste kaninfoder. Så nu har vi købt en masse kål, gullerødder osv., og jeg har lært ham hvor tit og hvordan an skifter vand (ja, det er det niveau vi er på) og jeg har sagt til ham, at vi skal skaffe hø, selvom det bliver besværligt. derudover skal de ikke bo 4 kaniner i et mikro bur, de skal have deres eget bur og der er såmænd nok af bure, men den udfordring James har er, at han ikke har vand og fodder tru, noget så simpelt. Så det skal vi købe i morgen, så vi kan udnytte alle burene.
Her er lidt billeder af James og hans kaniner 😉

IMG_1210.jpg

IMG_1207.jpg

IMG_1208.jpg

IMG_1211.jpg

 

Bare lige her til sidst et billede af krebserøde mig og Joysee fra i dag <3

IMG_1452.jpg

Vi skrives ved – møs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *